<$Review Reviews Wii Gamecube GBA NGC$>

Arcadefan

zondag

Wii Play – Review

PRIJSKLASSE – 50 euro (inclusief Wii remote)
PRESENTATIE – 5
BESTURING – 7
LEVENSDUUR – 6

TOTAAL – 6





Stel: je wilt graag een extra wii remote. Dan kan je die voor 40 euro kopen. Maar voor 10 euro extra koop je Wii Play, een spel dat wordt geleverd inclusief wii remote. De vraag is natuurlijk of dit spel die 10 extra euro's waard is.

Wii play bestaat uit 9 verschillende spellen. Elk van de spellen gebruikt de wii remote op een andere manier. En elk spel ziet er anders uit. Sommige spellen zijn in 2D, sommige zijn in 3D. Maar alle spelletjes zien er simpel uit. Elk spelletje wordt begeleid door 1 melodietje, dat na verloop van tijd gaat vervelen. Voor het spel gebruik je de karakters uit jou Mii channel. In het hoofdmenu zie je jou Mii staan. De Mii zal de beweging van jou cursor proberen te volgen. Als je op 1 van z’n lichaamsdelen (hand/voet/torso/hoofd) klikt, dan volgt een kleine animatie. Doe je niets, dan zal hij in slaap vallen. En kies je voor 2 Mii’s, dan zullen ze elkaar af en toe aanstoten.

Besturing is belangrijker dan presentatie, want 7 van de 9 spellen zijn leuk om te spelen. De shooting galary is een een variant op Duck hunt. Hierbij mik je met de wii remote op objecten op het scherm. De eerste levels schiet je simpele dingen, zoals balonnen, kleiduiven en plakkaten. Daarna wordt het leuk, je moet een blikje cola in de lucht houden door erop te schieten en daarna moet je proberen om ufo’s te schieten om zo je Mii karakters te redden. Het tafeltennis spel is een variant op Pong. Jij hoeft alleen je batje goed te plaatsen. Laser hocky is een digitale versie van die air hockey tafels die je in de arcade hallen kan vinden. Het leuke is dat je hierbij via de randen kan spelen om zo de puk te scoren in het doel van de tegenstander. Er zijn 2 verschillende puck’s, die kan je kiezen door in het begin A+B ingedrukt te houden. 9-ball is een biljard spel, waarbij je de ballen in oplopende volgorde in de pockets moet krijgen. Hier zit veel diepgang in. Zo kun je de kracht van het schot variëren, maar er ook spin aan toevoegen. Er is een vis spel. Dit is erg simplistisch, je hangt je dobber in het water en wacht tot je wii remote gaat trillen. Dan geef je een ruk omhoog en heb je een vis gevangen. Er is een spel waarbij je op een koe moet racen. Je draait de wii remote een kwart slag en stuurt door de wii remote links of rechts te hellen. Je kunt ook springen door een snelle opwaartse beweging te maken. En er is een spel waarbij je tankjes bestuurd met je nun-chuck en waarbij je mikt met de wii remote. Hierbij moet je door 20 levels, waarbij de vijanden steeds moeilijker worden. Hiernaast heb je ook saaie games ertussen zitten zoals find mii en pose mii. Gewoon negeren.

De levensduur is kort. Je kunt de spelletjes in een uur allemaal een keer gespeeld hebben. Uitdaging is er wel in de vorm van medailles die je kunt verdienen. Voor een platina medaille moet je echt je best doen. De lol zit hem in het multiplayer aspect. Want samen biljarten, lazer hockeyen of tanks spelen is erg leuk en verslavend.

CONCLUSIE

DEZE GAMES LIJKEN VEEL OP DIE SIMPELE FLASH GAMES DIE JE GRATIS OP HET INTERNET KAN SPELEN. WII PLAY KOST 50 EURO, MAAR JE KRIJGT ER EEN WII REMOTE BIJ TER WAARDE VAN 40 EURO. EIGENLIJK BETAAL JE DUS 10 EURO VOOR 9 MINIGAMES. VEEL ANDERE SPELLEN VOOR DE WII ZITTEN AL BOMVOL MINIGAMES. HEB JE 1 VAN DIE SPELLEN, DAN IS WII PLAY NIETS VOOR JOU. MAAR ALS JE TOCH AL VAN PLAN BENT OM EEN WII REMOTE TE KOPEN EN JE HEBT NOG NIET ZOVEEL SPELLEN, DAN IS WII PLAY EEN LEUKE MANIER OM JE TE VERMAKEN.

MduTours.