<$Review Reviews Wii Gamecube GBA NGC$>

Arcadefan

vrijdag

Donkey Konga 2 – Review

PRESENTATIE - 6
BESTURING - 8
LEVENSDUUR - 9

TOTAAL – 8







Het zal weinig gamers ontgaan zijn, dat Nintendo naast de standaard controllers ook nog een Donkey Kong Bongo controller aanbied. Deze controller was oorspronkelijk bedoeld om samen te gaan met het spel Donkey Konga. Een muziekspel, waarbij je het ritme op de bongo’s moest volgen. Maar hierna kwam ook het spel Donkey Konga: Jungle Beat op de markt. Hierbij werden de bongo’s gebruikt om Donkey Konga door verschillende levels te leiden. Om de muziekfans tevreden te stellen, werd hierna een tweede Donkey Konga op de markt gebracht. En recentelijk (Electronic Entertainment Expo ’06) werd het spel Donkey Konga: Bongo Blast aangekondigd. Hierbij worden de bongo’s omgetoverd tot racewagens. Waarom wil je dit weten? Omdat de spellen Donkey Konga 1 & 2 leuker worden als je deze met meerdere bongo’s kan spelen.

Het spel Donkey Konga was qua graphics niet spectaculair. In Donkey Konga 2 is dit al een stuk beter, maar nog steeds niet heel fantastisch. Dit maakt ook niet heel veel uit. Want als je eenmaal aan het trommelen bent, dan heb je alleen maar oog voor het balkje, waar de noten op verschijnen. Maar voor degene die even niet spelen, had het er best een stuk aantrekkelijker uit mogen zien. In tegenstelling tot de Amerikaanse versie (die hierdoor slechtere review cijfers heeft gekregen) zit de Europese versie vol met leuke nummers. Zo heb je de keuze uit pop, rock, latin, klassiek, disco en Nintendo muziek. Leuke nummer zijn onder andere Drive (Incubus), Don’t let me be misunderstood (latin versie), Pumping on your stereo (Supergrass) en I just wanna live (Good charlotte). Zoals ook in de vorige Donkey Konga, zijn de nummers niet door de originele artiest ingezongen. Dit is op zich niet erg, want de covers zijn goed gedaan. Alleen bij nummers van artiesten met een heel specifieke stem (vooral Pink en Shaggy) gaat het mis, die stemmen moet je niet willen imiteren.

De besturing is gelijk aan de originele Donkey Konga. Bij gele icoontjes sla je op de linker bongo, bij rode icoontjes sla je op de rechter bongo, bij roze icoontjes sla je op beide bongo’s en bij het blauwe sterretje moet je klappen. Maar wat wel is verbeterd zijn de minigames. Deze hebben deze keer daadwerkelijk iets met muziek te maken. In één spel moet je noten in een bepaalde volgorde zo snel mogelijk weg trommelen. In het andere spel moet je de beat zo lang mogelijk proberen aan te houden. En deze keer hoef je ze niet te unlocken. Het spelen van zo’n minigame kost per spel 50 coins en die zijn zo verdiend. Wat helemaal goed is, is dat je deze keer bij bijna alle game modes geld verdient. Hiermee kan je liedjes op gorilla mode (moeilijk) unlocken, of nieuwe geluidsets voor je bongo’s kopen. Voor degene die Donkey Konga 1 hebben gespeeld: als je de savegame hiervan nog op je memory card hebt staan, kan je ook alle oude geluidsets gebruiken. De meeste nieuwe geluidsets zijn ‘grappig’ bedoeld, maar liever had ik echte instrumentengeluiden gehad. Want die klinken gewoon beter als je de nummers speelt.

De levensduur is deze keer het meest verbeterd. Niet alleen zijn er drie moeilijkheidsniveaus om uit te spelen (monkey, chimp en gorilla), maar als je deze hebt uitgespeeld dan kan je ook nog de Beat-mix versie spelen. Dit zijn dezelfde nummers op dezelfde moeilijkheidsgraad, maar elke keer met andere noten combinaties. Naast de Battle mode is er nu ook een Concert mode, waarbij je samen speelt en meer coins verdiend als je synchroon trommelt. En de Street Performance (de standaard mode) kan deze keer ook met zijn tweeën gespeeld worden.

CONCLUSIE

DONKEY KONGA 2 IS IN PRINCIPE PRECIES DEZELFDE GAME ALS DONKEY KONGA 1. DE GAME IS GEMAAKT VOOR DEGENE DIE DONKEY KONGA 1 HEBBEN UITGESPEELD EN NU NIEUWE NUMMERS WILLEN SPELEN. HET SPEL ZIET ER BETER UIT EN HEEFT EEN HOOP NIEUWE GAME MODES. MAAR HET SPEL WORD PAS ECHT LEUK ALS JE HEM MET MEERDERE BONGO’S GAAT SPELEN. WANT DAN VINDT ECHT IEDEREEN DEZE GAME LEUK.

MduTours.

P.S. Wanneer je de bongo’s apart koopt zijn deze duur, namelijk 35 euro. Maar wanneer je één van de genoemde games (afgeprijsd) samen met de bongo controller koopt, dan betaal je slechts 30 euro.